“Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı”na ilişkin Millî Eğitim Bakanlığına 11 bin 363 görüş ve öneri iletildi.
14 Şubat 2022’de Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Öğretmenlik Meslek Kanunu” uyarınca Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan aday öğretmenlerin yetiştirilmeleri ile öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı”na yönelik görüş toplama süreci tamamlandı.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 1960’lı yıllardan itibaren öğretmenlerin ve eğitim camiasının beklediği Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun 14 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla 60 yıllık özlemin sona erdiğinin altını çizerek Türkiye’nin eğitimde son 20 yılda geldiği noktanın öğretmenlere özgü bir kanunla da taçlandırıldığını ifade etti.
Bu kanun doğrultusunda hazırlanan “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği” taslağını da 14 Şubat’ta paydaşların görüşüne açtıklarını hatırlatan Özer, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan aday öğretmenlerin yetiştirilmeleri ile öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı’na ilişkin öğretmen, okul yöneticisi ve diğer tüm paydaşların görüş ve önerileri Bakanlığımıza ulaştı. 14 Şubat-15 Mart tarihleri arasında yönetmelikle ilgili Bakanlığımıza 11 bin 363 görüş geldi. Ayrıca eğitim alanında faaliyet gösteren 48 sendikaya da yazılı görüş sorduk. Bu doğrultuda görüş ve önerileriyle katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederim. Gelen tüm görüşleri değerlendirerek yönetmeliğe son şeklini vereceğiz ve Resmî Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Bu sürecin tamamlanmasıyla eğitim alanında tarihî bir adım daha atmış olacağız.