Çarşamba, Aralık 18, 2024

Sakarya Üniversitesinden Erasmus Projesi

Siyaset

Uluslararası Öğrenciler SUBÜ’de Kültürlerini Tanıttı

SUBÜ Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, uluslararası öğrencilerin kendi kültürlerini tanıttığı ‘Ülkelerin Tanıtım Günü’ başlıklı bir etkinlik düzenledi.  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi...

SUBÜ’de İçecek Üretim ve Sunum Laboratuvarı açıldı

SUBÜ Turizm Fakültesi’nde ‘İçecek Üretim ve Sunum Laboratuvarı’ açıldı. Öğrenciler, modern ekipmanlarla donatılan laboratuvar ile sektörde kullanılan cihazlarla birebir...

Sakarya Üniversitesinin proje ortağı olarak yer aldığı, ‘Erasmus KA3-Avrupa Politika Deneyimleri’ çağrısı kapsamındaki WİSE-UP isimli yurtdışı kaynaklı proje kabul edildi.

Koordinatörlüğünü İtalya Tiber Umbria Comett Education Programme (TUCEP) in yaptığı ve Sakarya Üniversitesi’nin yürütücü ortak olarak yer aldığı WISE-UP isimli proje kabul edildi. SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Çalışkan tarafından yürütülecek projede, 5 farklı ülkeden 11 farklı kurum yer alıyor.

Erasmus KA3-Avrupa Politika Deneyimleri, ‘Dijital Eğitim’ (ERASMUS-EDU-2024-POL-EXP-DIGITAL) başlığında kabul edilen WİSE-UP projesi 3 yıl sürecek olup, proje kapsamında Avrupa gençlerinin dijital çağda karşılaştığı yeni zorluklar ele alınacak. Projenin nihai hedefi eğitim kurumlarında dijital refahı etkili bir şekilde teşvik etmek için duygusal denge kültürünü teşvik etmektir. WISE-UP, öğrencilerin dijital refahlarının oluşturulmasında aktif katılımcılar olmalarına yardımcı olacak, dijital streslerinin temellerini anlamalarını ve dengeli, şiddet içermeyen bir yaklaşımla farkındalıklı çözümler üretmeye katılmalarını teşvik edecektir.

Proje, etkileşimli atölyeler aracılığıyla, öğrencilerin olumsuz etkileri azaltmak için farkındalık tekniklerini kullanarak dijital alışkanlıklarını daha iyi yönetmeyi öğrendikleri katılımcı bir ortamın geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Erasmus KA3-Avrupa Politika Deneyimleri

Avrupa Politika Deneyimleri (European Policy Experimentations) Çağrısı, Erasmus+ Programı Merkezi Projeler kapsamında “KA3 Politika Geliştirme ve İşbirliğine Destek (Support to policy development and cooperation)” başlığı altında yer almaktadır. Çağrı çeşitli eğitim ve öğretim sektörlerini kapsamakta ve ‘Dijital Eğitim’, ‘Mesleki Eğitim ve Öğretim’, ‘Yetişkin Eğitimi‘, ‘Okul Eğitimi’, ‘Mikro-kimlik belgeleri’ ve ‘Yüksek Öğrenim’ konularını içermektedir.

Çağrının amacı eğitim-öğretim sisteminin iyileştirilmesi amacıyla yaygınlaştırma potansiyeline sahip yenilikçi politika yaklaşımlarının geliştirilmesi ve teorik varsayımların gerçek hayatta test edilmesi, ümit verici önlemler uygulanması veya büyüme potansiyeline sahip ölçeklendirmelerin değerlendirilmesidir. Proje kapsamında belirtilen amaçlardan birine ulaşmak için oluşturulacak politikaların güvenilir kanıtlara dayanması gerekmektedir.

Son Haberler

SEDAŞ’tan Gebze’ye Dev Yatırım

SEDAŞ, Gebze İstasyon Mahallesi’ndeki enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir yenileme projesine imza atıyor. Yaklaşık 61 milyon TL değerindeki...

Bu Haberlere de Göz Atın